≡ Menu

Ota yhteyttä

Helena Riikonen

Talousasiantuntija

Tradenomi, liiketalous: laskentatoimi ja rahoitus

helena.riikonen@sunraha.fi

040 8099800

LinkedIn

Tarinani 🙂

 

Itselläni säästäväisyys alkoi jo lapsuudesta. Sain vanhemmiltani kouluikäisenä hieman viikkorahaa huoneeni siivousta vastaan. En kuitenkaan halunnut käyttää koko viikkorahaa karkkipäivänä, vaan halusin säästää niistä osan. Paras päivä oli, kun säästöni vietiin pankkiin kasvamaan korkoa. Nykyään tilit eivät enää kasva korkoa, mutta onneksi nykyään on tuottavampia tapoja säästää.

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä perin isovanhemmiltani hieman rahaa. Tuohon aikaan korot olivat jo kääntyneet laskuun, joten päätin etsiä tuottavamman tavan säästää. Menin pankkiin ja päätin sijoittaa säästöni pankin tarjoamiin sijoitustuotteisiin.

Huomasin pian, että tapa, jolla olin sijoittanut, oli kallis eikä tuottanut toivomallani tavalla. Olin yhä enemmän kiinnostunut sijoittamisesta ja halusin tehdä sitä ilman välikäsiä, joten päädyin opiskelemaan laskentatoimea ja rahoitusta Haaga-Heliaan. Purin myös aiemmat sijoitussopimukseni ja syksystä 2013 eteenpäin olen rakentanut itse omat sijoitussalkkuni.

Opiskeluiden ohessa päädyin jo yritysmaailmaan ja toimin pitkälti toista vuotta tapahtumatuotantoalan startupin, PuskaPromotionin, talousvastaavana ja vaikutin myös yrityksen hallituksessa. Oma yritys kiehtoi kuitenkin ideana ja tässä sitä ollaan!

Sijoittaminen voi tuntua aluksi pelottavalta ja vaikeaselkoiselta. Siksi haluan tarjota ihmisille neuvontaa ja kursseja, jotka tekevät sijoittamisesta helposti lähestyttävää sekä ymmärrettävää. Perustin Sun Raha Oy:n lokakuussa 2016 auttamaan ihmisiä oman taloutensa hallinnassa. Ensimmäinen ryhmä aloitti heti syksyllä 2016. Heidän kokemuksiaan olen koonnut tänne. Tammikuussa 2017 alkaville kursseille ilmoittautuminen on nyt käynnissä!